DİYET LİSTESİ SATIN ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

1 Paketlerimizden birini seçin
2 Formu doldurun ve satın alın
3 Ön görüşme için sizi arayalım

Diyetisyenlerimiz ön görüşmeden sonra diyet listeniz hakkında bilgi vermek için size yeniden arıyor ve detayları iletiyor.

ÇAĞRI MERKEZİ

Hafta İçi: 09.00-18.00
0262 606 0 160
destek@diyyet.com

7 Altın Kural İle Diyet Yemekleri

Diyet planınız hazır. Hangi öğünde hangi besin grubundan ne kadar yemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Ve sırada diyet yemeklerinizi hazırlamak var. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken noktaları sizin için 7 adımda toparladık.

1. Sebze yemeklerinde özellikle suda eriyen B ve C vitaminini içeren sebzelerde vitamin kayıpları görülmektedir. Vücudunuz ihtiyaç duyduğu vitamininin çoğunluğunu sebzelerden karşılıyorken bu kayıp istenmeyen bir durumdur. Nedeni ise sebzeleri doğrama işleminden sonra yıkamaktır. Vitamin kayıplarını önlemek için önce yıkama sonra doğrama ardından pişirme işlemini gerçekleştirin.

2. Eklediğiniz yağ miktarına dikkat edin. Sebzelerinizi pişirirken eklediğiniz yağ miktarı çok fazla yada çok az olmamalıdır. Ortalama 1 kg sebze pişirmek için 2 yemek kaşığı yağ yeterlidir.

3. Kavurma esnasında yemek yağını yakmayın. Yemeklerinizi pişirirken yağ ile kavurduğunuz besinleri kısık ateşte ve kısa sürede pişirin. Yanmış yağlar trans yağ formuna geçmektedir. Trans yağ tüketimi sadece diyet süresince değil hayatınız boyunca kontrol altında tutmanız gereken bir noktadır. Kilo aldırabilir, diyet süresince kilo vermenize engel olabilir.

4. Et yemeklerinize ekstra yağ eklemeyin. Et grubu ürünlerinde yeterli miktarda yağ bulunmaktadır. Eklediğiniz ekstra yağ fazla gelecektir.

5. Kızartma usulü pişirme yöntemini bırakın. Bu sadece patates, patlıcan, havuç vs. kızartması olarak düşünülmemelidir. Örneğin karnıyarık yemeğini yaparken patlıcanları yumuşatmak için kızartma yöntemi sıkça kullanılan bir metotdur. Bunun yerine fırınlamayı tercih edebilirsiniz. Böylece vitamin kayıpları ve fazla trans yağ tüketiminin önüne geçebilirsiniz.

6. Yemeklerinize tereyağı, margarin eklemeyin. Diyetiniz boyunca yağ tüketmenizde bir sakınca yoktur. Doğru miktarda ve doğru şekilde kullanılmış yağ, vücut yağ oranınızı azaltmaya yardımcı olacaktır. Burada önemli olan seçtiğiniz yağın türüdür. Kaliteli yağlar (zeytinyağı, ayçiçek yağı, susam yağı, soya yağı vs.) tercih etmeye doymuş yağlardan uzak durmaya özen gösterin.

7. Yemeklerinize eklediğiniz tuz miktarı da önemlidir. Tuz vücutta fazla su tutmaya neden olmaktadır. Bu ödemi beraberinde getirir. Eğer ödeminiz var ise kilo kaybınız olsa bile su kütlesi artacağı için tartıda kilo kaybı görülemeyebilir. Ayrıca ödem hacimsel bir artışa neden olduğu için zayıflamış olsanız dahi fark etmenize engel olabilir. Bu nedenle uzmanınızın belirttiği günlük tüketmeniz gereken tuz miktarını yemeklerinize eklediklerinizi de göz önünde bulundurarak aşmayınız.

 

7 adımda sıraladığımız bu küçük noktalar diyetinizin gidişatını ve başarısını belirlemede önemlidir. "Diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum." diyorsanız pişirme yöntemlerinizin, kullandığınız besinlerin doğruluğunu kontrol etmenlisiniz. Unutmayın önemli olan az beslenmek değil kaliteli ve doğru beslenmektir.

Bu yazıya kaç puan verirsiniz:

8 kişi oy kullandı

YENİ KAYIT OLUŞTUR

PAROLA YENİLEME

TOP