DİYET LİSTESİ SATIN ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

1 Paketlerimizden birini seçin
2 Formu doldurun ve satın alın
3 Ön görüşme için sizi arayalım

Diyetisyenlerimiz ön görüşmeden sonra diyet listeniz hakkında bilgi vermek için size yeniden arıyor ve detayları iletiyor.

ÇAĞRI MERKEZİ

Hafta İçi: 09.00-18.00
0262 606 0 160
destek@diyyet.com

Sigarayı Bırakmak Kilo Aldırır mı?

Sigara içmenin vücuda ve insan sağlığına olan sayısız zararının neler olduğunu hemen hepimiz biliyoruz. Kalp damarlarında defektlere neden olan  içerdiği 4000 den fazla zehir ile kan yoluyla tüm dokularımızı ve organları zehirleyen akciğer ve gırtlak kanseri de dahil olmak üzere bir çok kanser türüne yakalanma riskimizi onlarca kat artıran sigara sadece içen için değil dumanını soluyanlar içinde aynı etkiye sahip.

Sigara içen bireyler sadece kendi sağlıklarını değil sevdiklerinin sağlıklarını da tehlikeye atmakta. Sigara ile ilişkili pek çok konu bulunmakta. Bunlardan biri de "Sigarayı bırakmak kilo aldırır." korkusu. Bu tamamen fizyolojik bir olaydır. Sigaranın içinde bir madde var ve bu maddenin eksikliği bana kilo yapıyor gibi bir durum söz konusu değil.

Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarda sigarayı bıraktıktan sonra kilo almanın sınırlı ve kontrol edilebilir bir durum olduğu ortaya çıkmıştır. Sigarayı bıraktığımızda kandaki nikotin oranı tiryakilik dönemlerine göre neredeyse yok seviyeye düşüyor. Bu durumda ise vücudumuz daha öncesinde oluşturduğu nikotin bağımlılığından dolayı yoksunluk sendromuna giriyor ve sigaraya karşı olan isteği abur cubur atıştırma ile karşılamak istiyor. Ve sürekli ağzına birşeyler götürme durumu söz konusu olan sigara içme dönemlerinden sonra ağız açlığı dediğimiz açlık ortaya çıkıyor. Bireyler sigaranın yerini yemek yiyeyerek veya atıştırarak dolduruyor. Bu da kilo alımına neden oluyor.

Önemli olan FARKINDALIK !

Söz konusu süreç fizyolojik olarak 15 gün. Bu süre zarfında sigara alışkanlığınızın yerini fizyolojik olarak yeme alışkanlığını koyduğunuzu bilirseniz buna engel olabilirsiniz.

Siziz yemek yemeye iten güdünün sigaranın boşluğu olduğunu bilmek fazla yemek yemenize engel olur.

Sigarayı bıraktınız ve bu bırakma sürecinde normal zamanlarda nasıl besleniyorsanız öyle devam ediyorsunuz. İşte bu durumda sigarayı bırakmak size kilo aldırmayacaktır.

Fakat bu ağız açlığını ve yoksunluk sendromunu abur cubur tüketme alışkanlığı ile giderirseniz kişlo artışı gözlenecektir. Yani asıl mesela sigara değil fazla yemek, sağlıksız tercihler yapmaktır.

Kendini sev, sağlığına ve sevdiklerine sahip çık.

İyi beslen, dumansız yaşa !

Bu yazıya kaç puan verirsiniz:

3 kişi oy kullandı

YENİ KAYIT OLUŞTUR

PAROLA YENİLEME

TOP